Θηλάστε άφοβα στην παραλία

Pregnancy Breastfeeding Clothes | Summer Clothes for Breastfeeding

Πολλές είναι οι μητέρες, που θηλάζουν κι εκφράζουν τις ενστάσεις τους για το κατά πόσον υπάρχει περίπτωση να μεταδώσουν ένα μικρόβιο στο μωράκι τους, από τη θάλασσα ή την πισίνα. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι ο θηλασμός επιτρέπεται ακόμα και όταν κολυμπάτε, είτε σε θάλασσα, είτε σε πισίνα.

Το μητρικό γάλα εχει αντιμικροβιακούς παράγοντες, που προστατεύουν τον οργανισμό του μωρού σας και έτσι εσείς μπορείτε να είστε απόλυτα ήσυχες ότι το γάλα που θα καταναλώσει το μικρό σας, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Αυτό, που συστήνουν οι γιατροί στις θηλάζουσες μαμάδες, είναι να προσέχουν να μη μένουν με το θαλασσινό νερό στο στήθος, γιατί το αλάτι μπορεί να ξηράνει τις θηλές τους.

Επίσης, αυτό που πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι μητέρες που θηλάζουν το καλοκαίρι είναι ότι η απώλεια υγρών που γίνεται πιο έντονη σε περιόδους ζέστης, μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, οπότε πρέπει να φροντίζουν για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους.

Η θηλάζουσα χρειάζεται 2.200 με 2.500ml υγρών ημερησίως, τα οποία θα πρέπει να προσλαμβάνει από νερό, χυμούς, γάλα, σούπες, φρούτα και λαχανικά.

Επίσης, το ψάρι αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης, φωσφόρου και ιωδίου, αλλά κατά την περίοδο του θηλασμού καλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλων ψαριών αυξημένης περιεκτικότητας σε βαρέα μέταλλα (μόλυβδο και υδράργυρο) όπως ο ξιφίας και ο σολωμός.

Περισσότερο, λοιπόν, να προτιμάτε ψάρια όπως η γλώσσα, η πέρκα, η τσιπούρα, το λαβράκι, οι σαρδέλλες και ο γαύρος.